SMS-utskick till kunder

Eftersom mobilen nästan alltid är nära kunden är det extra viktigt att budskapet är relevant. SMS är den mest effektiva och flexibla marknadsföringskanalen när du skall skicka snabba och enkla säljbudskap och nyhetsbrev. Optimalt för kommunikation till befintliga kunder. SMS är också en otroligt lättillgänglig och snabb kanal. Det finns oändligt många möjligheter via mobilen. Man kan få film, spel, musik, sociala forum och kundundersökningar via SMS-länkar direkt i fickan.

Optimera dina SMS-utskick med 6 tips

SMS som kanal är en direkt och effektiv kanal för att nå dina kunder. Med en öppningsfrekvens på över 90% är det ett kraftfullt verktyg för att öka försäljningen, förbättra kundnöjdheten och bygga starkare kundrelationer. Nedan kan du läsa om hur du optimerar dina SMS-utskick för att uppnå bästa resultat.

1. Vilken målgrupp passar för SMS?

Välja noga ut din målgrupp. SMS är inte någon bra kommunikations-kanal om du inte redan har en relation med den du ska skicka till, icke-kunder en dålig målgrupp att skicka säljbudskap till via SMS. Nyhetsbrev är marknadsföring som passar väldigt bra i SMS och löpande dialog med kunderna. Med segment-funktionen i Capacity SMS kan du enkelt skapa olika målgrupper baserat på dina kontaktfält, som visas i videon nedan.

2. Budskapet måste vara relevant för mottagaren

Mobilen är väldigt privat och nära, därför blir relevansen i meddelandet oerhört viktigt. Om kunderna får erbjudanden som inte känns viktiga är det lätt att de avregistrerar sig. Tänk på att skriva raka och korta budskap.

3. Använd alltid mobilanpassade länkar

Se till att alla länkar är anpassade för mobilens gränssnitt. Det förbättrar kundens upplevelse enormt och leder till fler avslut när de klickar på länken.

4. Personlig text

Undvik att ha för mycket text i dina SMS-utskick. Försök även att var personlig i tonen och inte för stel. Använd funktionen [F] och [E] för att hämta förnamn och efternamn i adressboken. Det ska vara roligt att få SMS, även om det är rena säljbudskap. Spara bra texter i våra mallar.

5. Skicka inte för ofta!

Det är lätt att det blir lite för mycket, så var lite försiktiga med SMS-frekvensen. Tänk på att välja avsändare. Det finns tre alternativ: Textavsändare, ditt eget mobilnummer och du får själv alla svar till din mobil och mottagarnummer från iP.1, då går alla svar tillbaka direkt till applikationen.

6. Skicka vid rätt tidpunkt

För snabba och enkla säljbudskap är det bra att göra utskick i samband med att de flesta får sin lön, den 25:e varje månad. För nyhetsbrev i SMS är torsdagar och fredagar de bästa veckodagarna. Generellt sett, för att få högre svarsfrekvens, är det bäst att skicka SMS, både nyhetsbrev och säljande SMS, vid lunchtid, alternativt när de flesta har slutat jobbet för dagen och har mer tid över för att läsa. Ett tips är att använda vår smarta tidsstyrning.