SMS-tjänster från iP.1

iP.1 Networks, ett mjukvaruföretag specialiserade på kommunikation

Sedan iP.1 startade för 20 år sedan har vi satt en ära i att försöka göra det komplexa till något enkelt och användarvänligt. Det märks både i våra SMS-tjänster, hur vi utför dem och sättet vi är på.

Vi gör det möjligt för företag att kommunicera med kunder, medlemmar eller kollegor på snabbast möjliga sätt!

Vår historia

iP.1 startade år 2003 med mål att leverera säker och pålitlig Internetaccess till företag i Skövde, Sverige. För att kunna erbjuda detta byggde vi upp ett eget nät baserat på trådlös teknik. På detta sätt kunde vi erbjuda våra kunder den mest kostnadseffektiva och flexibla lösningen. Vårt trådlösa nätverk täcker idag hela Skövde kommun.

Vi erbjöd tidigare även smarta WiFi nätverk och speciell radioteknik som gjorde det enkelt att koppla ihop datatrafiken till och ifrån olika punkter t ex fastigheter utan att behöva dra kabel.

Så föddes den första SMS-tjänsten

För att övervaka vårt egna trådlösa nätverk behövde vi ett snabbt och stabilt övervakningssystem. Därför skapade vi ett SMS-system som automatiskt skickade SMS rapporter till våra tekniker så fort något oväntat hände. På detta sätt kunde vi påbörja felsökning snabbt och även lösa många problem innan kunden drabbats. Det dröjde inte länge förrän första kunden frågade om vi inte kunde övervaka deras egen hårdvara med hjälp av vår SMS Gateway.

Vi har fortsatt att tillsammans med våra kunder utveckla nya tjänster. Som när en präst från Svenska kyrkan ville ha hjälp med att skicka SMS för att nå ut med korta meddelande till konfirmander. En tid senare skapades en webbapplikation där det gick att logga in för att skicka SMS på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. På så vis var den första versionen av Web SMS född! Sedan dess har vi fortsatt att växa i snabb takt och nu fokuserar vi bara på att utveckla smarta SMS lösningar.

Vårt DNA = Enkelt

iP.1 strävar efter att utveckla kommunikationstjänster som är enkla att använda. Enkelhet har varit ett grundvärde i vår verksamhet redan från start, oavsett om det gäller att navigera på vår webbplats, skicka ett SMS från någon av våra webbtjänster eller skapa en enkät i enkättjänsten One Survey. Vi jobbar ständigt med användarvänligheten i våra tjänster för att göra det ännu enklare att kommunicera med hjälp av iP.1s plattform!

iP.1 Genom Tiderna

Under 20 år har det hänt en del inom mjukvarubranschen. Ta en titt på videon här nedan för att ta del av några höjdpunkter i iP.1s historia.