Fördelen med SMS-utskick med Web SMS

SMS-utskick en praktisk metod som kan spara både tid och pengar. Web SMS från iP.1 erbjuder en enkel webbtjänst där du kan skicka och ta emot SMS direkt från din webbläsare. Denna artikel går igenom några av fördelarna med SMS-utskick och hur du kan använda SMS i din verksamhet samt lite tips på vägen om hur du på bästa sätt kan nå ut med ditt budskap.

Varför ska jag göra SMS-utskick via datorn istället för mobiltelefonen?

Möjligheten att göra SMS-utskick via datorn gör din dator och webbläsare till en kommunikationscentral. Detta underlättar hanteringen av kontakter och konversationer samtidigt som det ger dig mer kontroll över dina meddelanden.

Flödet i Web SMS ger en god överblick av dina SMS-utskick

Effektiv Kommunikation

För företag är tid pengar och varje besparing är värdefull. Att hantera SMS-utskick via datorn gör att du kan kommunicera direkt med kunder, inklusive skicka påminnelser och support utan krångel. Ett virtuellt mobilnummer gör det också möjligt med tvåvägskommunikation och konversationer med kunder eller medlemmar.

Personliga SMS-meddelanden

iP1sms låter dig anpassa dina meddelanden genom möjligheten att inkludera personliga detaljer, som namn eller andra referenser. Det gör dina SMS-utskick mer mänskliga och engagerande samtidigt som det möjliggör kommunikation av individuell information, t.ex. unika rabattkoder eller ordernummer.

En säker kommunikationsplattform

Säkerhet är central i vår plattform. Vi skyddar dina meddelanden från obehörig åtkomst med krypterade anslutningar och säkerhetsåtgärder, inklusive multifaktor-autentisering.

Vad gör SMS-utskick till en sån effektiv kanal för kommunikation?

SMS som kanal har en öppningsgrad på 98% och läses av 90% av mottagarna inom 3 minuter. Därför är SMS-utskick en utmärkt kanal för att kommunicera med kunder, medlemmar eller kollegor. Informationen du skickar når mottagarna snabbt och effektivt, utan att hamna i spamfilter eller sorteras bort som irrelevant.

Bild som visar ett SMS-utskick från Web SMS

Snabb och Effektiv Kontakt

SMS-utskick erbjuder snabbhet, med direkt leverans till kunden för omedelbar respons. Det är idealiskt för viktiga meddelanden som mötespåminnelser eller bokningsbekräftelser.

Mindre Risk för Förbiseende

Människor har oftast sina mobiler nära till hands, vilket minskar risken att de missar viktiga meddelanden. SMS-utskick ger dina mottagaren möjligheten att snabbt vidta åtgärder om och när det behövs.

Mindre Belastning på Kundtjänst

Att använda sig av SMS-utskick för viktiga meddelanden innebär samtidigt att du minskar antalet samtal och e-post till och från kunder som söker svar eller bekräftelser. Det möjliggör bättre fokus på komplexa frågor.

Vad kan jag använda SMS-utskick till i min verksamhet?

Med ett närmast obegränsat antal användningsområden för SMS-utskick kommer här några av de vanligaste bland våra kunder

Bekräftelse av Ordrar och Leveranser

Skicka enkelt ett SMS när en kund har lagt en order i din webbshop eller när produkten har skickats. Detta ger din kund mer trygghet kring sina köp.

Påminnelser med Avbokningsmöjligheter

Om ditt företag erbjuder tjänster eller installationer kan du skicka påminnelser om bokningar eller möten för att erbjuda enkla sätt att ändra eller avboka tider.

Viktig Info och Uppdateringar

Du kan också delge kunder viktig information som tjänsteändringar, produktnyheter eller annan relevant info via SMS.

Hur lyckas jag med mina SMS-utskick?

Korta Meddelanden

Med tanke på begränsat utrymme i SMS:et innebär det att du bör använda dig av korta och tydliga meddelanden, med fokus på tydlighet!

Tydlig Avsändare

Säkerställ att du använder en tydlig avsändare, vilket ökar chanserna att dina kunder kan vara säkra på vem som skickat SMS:et, men tänk på även begränsningen. En textavsändare kan bestå av 3 – 11 tecken, A – Z, 0 – 9 (Längden på ett svenskt mobilnummer med landskod inkluderat).

Anpassa till Mottagaren

Anpassa meddelandet baserat på tidigare kontakt med kunden för att göra det mer relevant och personligt.

Inkludera Länkar eller Svarsmöjligheter

Vid behov av kundrespons, inkludera länkar eller instruktioner för att svara via SMS.