Så växer din webshop med SMS-utskick

SMS-utskick öppnar nya möjligheter för företag med webshop. Med SMS kan kundrelationer stärkas och försäljning öka. Kunder använder till exempel en rabattkupong som skicks via SMS 10 gånger mer än en papperskupong med exakt samma erbjudande. 

6 tips på hur SMS-utskick får din webshop att växa 

Följ kundens beteenden 
Ha koll på och analysera kunders beteenden. Vad är det som gör att de köper? Vad är orsaken till att de bara kollar och inte gör något köp? Om en kund inte köper något kan ett uppmuntrande SMS skickas till kunden med ett attraktivt specialerbjudande på just den produkten kunden har visat intresse för eller alternativt 5-10% rabatt på ett köp. 

Öka säkerheten 
Vissa kunder känner en viss osäkerhet när det handlar online. Denna osäkerhet kring trygga och säkra betalningar kan minskas med SMS. Innan en betalning ska genomföras kan ett SMS med en engångskod skickas till kunden som kunden behöver knappa in på webbsidan för att bekräfta köpet. 

Erbjud SMS med leveransinformation
När en kund  har handlat på nätet vill den följa sin leverans. Håll dina kunder uppdaterade på leveransprocessen med SMS. 

SMS kundservice
Med SMS kan kunder enkelt kommunicera med företaget. De kan skicka kommentarer och ställa frågor. Om en kund till exempel upptäcker ett problem med en produkt kan han eller hon smidigt SMS:a problemet till kundservice och få snabb hjälp. 

Visa uppskattning och tacksamhet till lojala kunder 
Värna om och uppmärksamma dina lojala kunder genom att ge de extraerbjudande på varor och tjänster via SMS. 

Locka nya kunder med SMS
Skicka SMS med ett specialerbjudande till nya kunder för att få de intresserade att besöka webbshoppen. 

Vi på iP.1. hjälper gärna din webshop att växa med våra olika SMS tjänster!