Är ditt företag redo för årets julhandel?

Julen kommer smygandes och många klappar ska inhandlas. PostNord uppskattar att svenskar kommer att handla julklappar för 20 miljarder kronor i år, där e-handeln får en allt större roll. Tre av tio julklappar förväntas inhandlas online. Över 6 miljarder kronor kommer att spenderas på online köp vilket är en ökning med hela 24% från i fjol.

E-handeln ökar allt mer för att det är bekvämt och enkelt, framförallt hos de yngre konsumenterna (18-29 år) där ca 40 % planerar att köpa sina julklappar via internet. Den äldre generationen hakar minsann också på trenden, ungefär 10 % förväntas e-handla. De självklara online-julklapparna är böcker, kläder och leksaker.

4   tips för att lyckas med årets julhandel 

Marknadsföring via SMS 
Marknadsför julerbjudanden så tidigt som möjligt genom olika kanaler. För snabb, enkel och effektiv marknadsföring är jul SMS det perfekta valet. Vi på ip.1 hjälper dig gärna med SMS marknadsföring under årets julhandel. 

110% fungerande teknik 
Var säker på att din webbshop fungerar och kan hantera höga försäljningsvolymer. Testa alla sidor i webbshoppen så att du kan garantera kunder ett snabbt och enkelt köp. 

Ha en mobilvänlig webbsida 
Allt fler konsumenter e-handlar via mobilen. Se till att en mobilanpassad webbsida och kontrollera att köp via mobilen fungerar. 

Ge kunderna den bästa julklappen – utmärk kundservice! 
Se till att ha viktig information så som kontaktuppgifter, frakt – och leveransinformation och returpolicy på hemsidan. Överväg att ha en live-chatt för att ge extra god kundservice under julruschen. 

Vi på iP.1 önskar er alla stort lycka till med årets julförsäljning!