Stärk dina kundrelationer med SMS


Goda kundrelationer är grunden för lojala och nöjda kunder. Med digital kommunikation är det möjligt att skapa en mer personlig dialog med kunden vilket ökar företagets chanser till lojala kunder, mer försäljning och bättre affärer.

Idag uppmuntrar företag konsumenter att ta första steget till kontakt, vilket många gånger uteblir för att det är för tidskrävande eller blir bortglömt. Denna tröskel kan enkelt minskas med SMS. Istället för att uppmana konsumenter till att gå in på webben eller att ringa, erbjud dem att ta kontakt via SMS för att till exempel få mer information, anmäla intresse, göra en beställning eller direktköp. Det första SMS:et är början på er relation som successivt kommer att växa och stärkas med allt fler meddelanden. SMS är en utmärk plattform att kommunicera med konsumenter under hela deras kundresa. Parkeringsbolag skapar till exempel den första kontakten när kunden betalar parkeringen med SMS. Kontakten fortsätter med en SMS-bekräftelse på köpet och senare en SMS-påminnelse när parkeringstiden börjar ta slut. Vilket steg i kundresan kan ditt företag stärka via SMS?

6 tips på hur du kan stärka kundrelationer med SMS

  1. Tidig kontakt – Ta kontakt med kunder direkt genom SMS. Erbjud dem att kontakta er via SMS istället för att ringa eller besöka er webbsida.
  2. Order och- leveransbekräftelse – För kunder är det viktigt att kunna följa sin order. Gör dina kunder nöjda genom att håll kontakt med dem via SMS som innehåller löpande information om orderstatus och leveransbesked.
  3. Uppdatera och informera – Informera kunder om viktiga och intressanta saker som till exempel lansering av nya produkter, uppdateringar av produkter och tjänster, evenemang, special erbjudanden, rea och reseinformation. Kunder som är på resande fot uppskattar att få uppdaterad info om inchecknings-och avgångstider, hotellbokningar, biljetter m.m. Försökt att personalisera utskicken för att stärka kundrelationen ännu mer.
  4. Informera om problem så tidigt som möjligt – Kunder hanterar eventuella problem bättre om de får information proaktiv än i sista sekund. Med SMS är det enkelt att informera kunder om till exempel förseningar, ändrade mötestider eller tillfälliga avbrott och be om ursäkt för det.
  5. Påminn om det som är viktigt – Stärk befintliga kundrelationer genom att påminna kunder om viktiga saker som de lätt glömmer bort i all stress. Det kan vara allt ifrån däckbyten, till tandläkarbesök till att lånetiden för en bok håller på att ta slut. Varför inte skicka en betalningspåminnelse eller en påminnelse om att förnya en prenumeration eller ett abonnemang?
  6. Följ upp – SMS är ett effektivt verktyg att snabbt och enkelt följa upp ett köp och kundupplevelse. En marknadsundersökning eller kundundersökning kan helt och hållet ske via SMS eller så kan ett SMS skickas ut med en länk till undersökningen.

 

Ta emot SMS och skapa en tvåvägskommunikation med hjälp av våra virtuella nummer, läs mer på vår shop.