Så använder du SMS-kommunikation på nya sätt

SMS-kommunikation är ett väldigt snabbt och effektivt sätt att nå kunder. Bara på några få sekunder skickas SMS ut till så många kunder du önskar, hundratals som tusentals. Många företag använder SMS-kommunikation i marknadsföringskampanjer för att det är tids- och kostnadseffektivt. Det allra vanligaste sättet är att skicka ett SMS med ett specialerbjudande på en vara eller tjänst. Vilket självklart är lockande för kunderna, men varför sluta där? Du kan faktiskt vara mer kreativ och innovativ och använda SMS-utskick på helt nya sätt.

1. Värdefull feedback från kunder och medarbetare
Vad är mer värdefullt än att kunna få direkt feedback från ens kunder? Med SMS-kommunikation kan du enkelt fråga dina kunder om feedback och med hjälp av den förverkliga deras önskemål. Uppskatta gärna dina kunders engagemang med att ge dem en liten gåva, t.ex. 10-20 % rabatt på en vara eller tjänst. SMS-kommunikation kan också användas internt för att få feedback från medarbetare. Vad skulle du vilja veta? Kanske du är intresserad av att mäta jobbtillfredsställelse, arbetsmotivation eller prestationer.

2. Smidig och snabb rekrytering
Varför inte rekrytera via SMS? Är du behov av tillfällig personal kan du enkelt skicka ut ett SMS med förfrågan till personal med först till kvarn principen. Du slipper lägga ned tid och energi på att ringa runt till alla och fråga.

3. Ökad webbtrafik
20-25 % öppnar ett nyhetsbrev som skickas via e-mail medan 98 % läser ett SMS som skickas till dem. Genom att lägga till URL (webbadress) i SMS som skickas ut till kunder kommer du garanterat att få mer webbtrafik. 

4. Skicka en påminnelse och ett tack
Bygger din verksamhet på tidsbokningar med kundmöten kan du skicka ett påminnelse-SMS till dina kunder för att minimera uteblivna möten. Påminnelse-SMS är bland annat populärt inom blodgivning. Blodgivare får en påminnelse inför en inbokad donation. I Sverige får till och med blodgivare ett tack-SMS när deras blod har används och förhoppningsvis räddat ett liv, med hopp om att inspirera blodgivare att fortsätta att ge blod.

5. Utbilda dina kunder
I Kenya används SMS-kommunikation för att utbilda nyblivna mammor som inte har tillgång till vård. Varje vecka skickas SMS med tips och råd om hur de ska ta hand om och vårda sitt nyfödda barn.

Optimera din SMS-kommunikation med iP.1 SMS Gateway
Spara tid och pengar med vårt SMS API! iP.1 erbjuder en kraftfull SMS integration som ger dig möjligheten att enkelt och säkert skicka SMS från ditt egna system. Med direktkoppling till operatörer världen över och kostnadsfria leveransrapporter får du den högsta leveransfrekvensen.