SMS-marknadsföring för Singles Day, Black Friday och Cyber Monday: Öka din försäljning med 4 tips

Singles Day, Black Friday och Cyber Monday är tre av årets största shoppingdagar. Under dessa dagar är det extra viktigt att synas och höras för att locka till sig nya kunder och öka försäljningen. SMS är ett effektivt sätt att nå ut till en stor målgrupp och skapa uppmärksamhet för din webshop.

Nedan hittar du tips på hur du kan använda SMS för att driva trafik till din webshop under Singles Day, Black Friday och Cyber Monday med hjälp av Capacity SMS


Se över din kontaktlista

En av de viktigaste delarna inför en intensiv marknadsföringsperiod är att se över din kontaktlista. Rensa bort nummer som inte är aktuella, skapa segment av kunder så att du kan rikta specifika erbjudanden rätt kundgrupper, vilket skapar relevans för kunden och även ökar chanserna till ett köp. Capacity låter dig skapa segment av dina kontakter med hjälp av etiketter så att du har full kontroll över utskicket.

Skicka ut en förhandsannons

Innan de stora shoppingdagarna börjar är det en bra idé att skicka ut en förhandsannons till din lista. Detta kan hjälpa dig att hjälpa dig att skapa förväntan och uppmärksamhet för dina erbjudanden.

I din förhandsannons kan du berätta om de erbjudanden du kommer att ha, vilka produkter som kommer att vara med och när erbjudandena börjar gälla. Du bör också inkludera en uppmaning till handling (CTA), till exempel att prenumerera på din nyhetsbrev eller besöka din webbshop för att se mer.

Skicka ut erbjudanden och rabatter

Under Singles Day, Black Friday och Cyber Monday är det naturligtvis erbjudanden och rabatter som gäller. Se till att skicka ut dessa erbjudanden till din lista så att dina kunder inte missar dem.

Du kan skicka ut erbjudanden och rabatter i form av enskilda SMS eller som en serie SMS. Om du skickar ut en serie SMS kan du till exempel börja med att skicka ut ett SMS som berättar om de generella erbjudandena. Därefter kan du skicka ut ytterligare SMS som fokuserar på specifika produkter eller kategorier. Med Capacity SMS kan du skapa och schemalägga dina SMS-kampanjer i förväg så att allting är förberett i god tid.

Skicka ut efterföljande meddelanden

Efter shoppingdagarna är det en bra idé att skicka ut efterföljande meddelanden till din lista. Detta är ett bra sätt att tacka dina kunder för att de handlade hos dig och att ge dem en chans att se om de missade något, eller berätta om de erbjudanden och rabatter som du kommer att ha framöver.


Här är ytterligare några saker att tänka på när du använder SMS för att driva trafik till din webshop:

Håll dina meddelanden korta och koncisa

Det är många som vill fånga uppmärksamhet under dessa shoppingdagar och nätet kommer att vara fullt av kampanjer och erbjudanden, SMS når dina kunder direkt i telefonen, men det är ändå viktigt att hålla dina meddelanden korta och koncisa med relevanta erbjudanden!

Använd relevanta call to actions

Se till att dina meddelanden innehåller en relevant call to action. Detta kan till exempel vara en uppmaning till att besöka din webbshop, prenumerera på ditt nyhetsbrev eller göra ett köp.

Personifiera dina meddelanden

Om du har möjlighet att personifiera dina meddelanden är det en bra idé att göra det. Detta kommer att göra dina meddelanden mer personliga och engagerande.

Du kan till exempel personifiera dina meddelanden genom att använda dina kunders namn eller deras köphistorik.


Läs mer om SMS-marknadsföring med Capacity SMSIkon för Capacity SMS