Hur skapar man en effektiv SMS-kampanj inför högtider?

Högtider är en perfekt tidpunkt att öka försäljningen av produkter och tjänster med en välplanerad SMS-kampanj. Med Capacity SMS kan du enkelt skapa och skicka riktade SMS till dina kunder, oavsett din erfarenhet av marknadsföring. Eftersom tjänsten är webbaserad är det bara att logga in i tjänsten via en webbläsare för att själv kunna marknadsförda dina produkter eller tjänster via SMS. Med det smarta kontaktsystemet är det också enkelt att skapa sädningslistor och olika etiketter för målgrupper.

För att skapa en framgångsrik SMS-kampanj för att sälja en produkt eller tjänst runt högtider, finns det en del områden du bör fokusera på:

1. Relevans:

Målgrupp: Segmentera din målgrupp baserat på relevanta faktorer, som ålder, kön, intressen eller köphistorik. Målet är att skapa en så personlig upplevelse som möjligt för dina kunder är för att de ska känna att ett eventuellt erbjudande är relevant för just dem.

Erbjudande: Anpassa ditt erbjudande och budskap till målgruppens behov och önskemål.

Tidpunkt: Skicka SMS vid rätt tidpunkt och framförallt i tid. Eftersom konsumtion i samband med högtider är relativt vanligt så kommer dina konkurrenter med största sannolikhet också att försöka få kundernas uppmärksamhet med kampanjer och erbjudanden.

Här gäller det också att ha bra koll på sin målgrupp för att veta när de är som mest benägna att ta till sig kampanj-budskapet. Om du marknadsfört via direkt-utskick tidigare, exempelvis mail, så kan du göra en egen analys av dina tidigare kampanjer för att på så sätt hitta en optimal tidpunkt.

2. Engagemang:

Illustration av e-handelköp efter mobil marknadsföring

Personligt tilltal: Använd mottagarens namn och andra relevanta detaljer för att skapa en personlig upplevelse. Har du möjlighet att använda mer information kring den specifika kunden, som till exempel innehåll i senaste order eller liknande, är detta något du kan nyttja genom Capacity SMS smarta kontaktkopplingar.

Intressant innehåll: Erbjud värdefullt innehåll, t.ex. tips, rabatter eller tävlingar.

Interaktivitet: Uppmuntra till interaktion genom att ställa frågor eller erbjuda möjlighet att svara på SMS.

3. Uppföljning:

illustration av statistik för SMS-kampanj

Spåra resultat: Analysera resultatet av din kampanj för att se vad som fungerade och vad som kan förbättras. Capacity SMS ger dig också tillgång till leveransstatus på mottagarnivå vilket innebär att du snabbt kan se hur din kundlista mår och vilka mobilnummer som inte längre är aktiva.

Uppföljningskampanjer: En påminnelse-strategi är ett effektivt sätt att fånga upp de som inte konverterade i första SMS:et, ibland kan det helt enkelt behövas ytterligare en liten knuff. Analysera därför din första kampanj noga, så som meddelande-text, nummer som inte längre är aktuella att skicka till eller erbjudandet i sig.

Kundnöjdhet: Se till att du levererar en god kundupplevelse och bemöter frågor och feedback på ett professionellt sätt. Här kan det vara bra att förbereda eventuell support-personal eller kundservice att en SMS-kampanj har skickat ut.

Här är några extra tips:

Håll det kort och koncist: SMS har en begränsad längd, så använd dina tecken effektivt.

Använd tydliga och uppmanande fraser: Berätta tydligt för mottagaren vad du vill att de ska göra.

Erbjud en tydlig rabatt eller förmån: Ge mottagaren en stark motivation att köpa din produkt eller tjänst.

Testa olika budskap och erbjudanden: Se vad som resulterar i bäst respons.

Genom att följa dessa tips kan du skapa en framgångsrik SMS-kampanj som genererar mer försäljning under högtider.

Sammanfattning:

Tidpunkt: Planera din kampanj i god tid och skicka ut SMS vid rätt tidpunkt.

Relevans: Anpassa ditt budskap och erbjudande till målgruppens behov och önskemål.

Engagemang: Skapa engagemang genom att erbjuda värdefullt innehåll och uppmuntra till interaktion.

Uppföljning: Spåra resultat och skicka ut relevanta erbjudanden till de som inte konverterade.